Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /customers/b/e/b/aikido-meulebeke.be/httpd.www/includes/common.inc).

Aikido

O'Sensei Morihei UeshibaAikido is een Japanse krijgskunst ontwikkeld door O'Sensei Morihei Ueshiba (1883 –1969).
O’Sensei betekent grootmeester.
Een letterlijke vertaling is “de weg van het samenkomen van energie”.
Ai (harmonie of samenkomen), Ki (energie of geesteskracht), Do (methode of weg).

In Aikido wordt gebruik gemaakt van klemmen en worpen als verdediging tegen 1 of meerdere aanvallen. Bij de uitvoering van aikido technieken wordt de kracht van de aanvaller omgebogen om tegen hem te gebruiken, waardoor deze uit evenwicht wordt gebracht en er een efficiënte techniek kan worden toegepast. Vele aikido technieken zijn cirkelvormig van aard. Aikido is vloeiend, dynamisch maar terzelfdertijd zijn de technieken ook krachtig en efficiënt.

Aikido wordt zowel ongewapend, als gewapend met behulp van een houten zwaard (bokken) en een houten stok (jo) beoefend. De zwaard- en stoktechnieken vormen de bewegingsbasis van de Aikidobewegingen.

De studie van Aikido gaat veel verder dan het louter uitvoeren van technieken. Het gaat ook over het verleggen van je eigen grenzen, het controleren van lichaam en geest, het respectvol omgaan met anderen, …