Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /customers/b/e/b/aikido-meulebeke.be/httpd.www/includes/common.inc).

Kobayashi-Aikido

Hirokazu Kobayashi SenseiHet Aikido dat bij ons beoefend wordt is hoofdzakelijk gebaseerd op het Aikido dat Hirokazu Kobayashi Sensei(1929-1998) onderwees. Kobayashi Sensei was leerling van O'Sensei Morihei Ueshiba. Hij bleef dit tot op het einde diens leven. Kobayashi Sensei's Aikido is opgebouwd rond het meguri-principe waarbij men in plaats van de klassieke kamai-houding (lichaamshouding) de aanval direkt opneemt door middel van kleine draaibewegingen van de polsen en de armen (spiraalvormig opnemen contact met partner). Dit principe werd door O'Sensei in zijn laatste levensjaren ontwikkeld. Kobayashi Sensei was één van de weinigen die die verandering overnam en ze beïnvloedde zijn aikido zeer sterk.

In België wordt het Kobayashi-Aikido vertegenwoordigd door Yves Flon Sensei, schoonzoon van Kobayashi Sensei en stichter Dojo du Brochet te Brussel.
In Gent is er een Kobayashi-Aikido school, welke geleid wordt door Jurgen De Ridder en waar Tom Vandycke zelf ook les volgt.

We kennen geen graderingsysteem zoals in Judo, Kendo of andere Aikidoscholen. Er wordt geen verschil gemaakt in niveau van kennis of kunnen. Iedereen oefent met elkaar op een positieve en constructieve manier.